PROPUNERE DE ARTICOLE

REVUE ROUMAINE DE PHILOSOPHIE
revue-bar.pngRomania-Flag-icon.pngFrance-Flag-icon.pngUnited-Kingdom-flag-icon.pngManuscrisele primite pentru publicare (în limba engleza, sau franceza, sau germana) vor fi evaluate de catre doi specialisti, dintre care unul este din Comitetul stiintific. Decizia finala pentru publicarea textelor revine desigur editorilor. Editorii pot sugera schimbari în manuscris, cu scopul îmbunatatirii claritatii sau economiei de expresie. Aceste schimbari nu vor fi facute fara consultarea autorului. Autorii trebuie sa se asigure ca textul este trimis în forma finala. Corectura textelor va fi facuta de autori, dar numai pentru erori de tipar. Corecturile vor fi efectuate si returnate într-un termen de 7 zile de la primire.


Autorii vor trimite textul atât în varianta electronica (Microsoft Word) cât si listata pe hârtie, însotite de un rezumat în limba engleza, de un CV si de datele de contact. Doua copii vor avea sterse datele de identificare ale autorului.

Manuscrisele vor fi acceptate numai dupa întelegerea faptului ca au un continut original si ca nu au fost publicate anterior. Nu vor fi luate în considerare manuscrisele care sunt trimise simultan altor reviste pentru publicare.

Articolele vor fi editate conform normelor Academiei Române. Referintele bibliografice vor avea urmatorul format:
- carti: autor, titlu, editura, loc, an;
- articole: autor, titlul articolului, numele revistei, volum, an, numarul paginilor;
- capitole din carti: autor, titlul articolului..., în..., numele editorului, titlul volumului, editura, llocalitatea, anul, paginile.